Pierś z kurczaka z serem na patelni

Piersi z kurczaka z serem na patelni to smaczna i szybka do przygotowania potrawa, która zaskoczy Twoich gości. Soczyste i chrupiące kawałki kurczaka obtoczone w chrupiącej panierce z dodatkiem sera topiącego się na patelni to połączenie, które zaspokoi nawet najbardziej wymagające podniebienia. Idealne danie na obiad lub kolację, które z pewnością zyska uznanie wszystkich domowników.
Składniki
Przygotowanie
- Filety z kurczaka oczyścić i osuszyć
- Rozgrzać patelnię, dodać masło i olej
- Dodać obrane i posiekane ząbki czosnku na patelnię.
- Po usmażeniu kurczaka, wyjąć go z patelni.
- Na tej samej patelni smażyć pokrojoną w piórka cebulę oraz fioletową cebulę przez 2 minuty.
- Dodaj sól, mąkę i wymieszaj.
- Następnie wlej śmietankę i wodę, dodaj sól, gałkę muszkatołową oraz posiekaną pietruszkę.
- Wróć z kurczakiem na patelnię do sosu
- W międzyczasie obierz i pokrój ziemniaki, posyp papryką, ziołami prowansalskimi, czosnkiem w proszku i polej olejem.
- Ziemniaki należy upiec w temperaturze 200°C/400°F przez 15-20 minut.
- Gotowe danie podawaj z ziemniakami
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Pierś z kurczaka z serem na patelni, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również