Placki z cukini z łososiem

Placki z cukinii z łososiem to lekka i smaczna propozycja na obiad lub kolację. Delikatne placki z startej cukinii i dodatkiem świeżego łososia tworzą połączenie pełne smaku i wartości odżywczych. Można podać je z ulubionym sosem lub sałatką, tworząc zdrowy i kreatywny posiłek dla całej rodziny.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wymieszaj ze sobą bułkę tartą, mąkę, jajka, starty ser, paprykę, zioła włoskie, sól i pieprz w misce, tworząc jednolitą masę.
  2. Obierz i zetrzyj cukinie na tarce o grubych oczkach.
  3. Dodaj startą cukinię do masy i dokładnie wymieszaj.
  4. Na patelni rozgrzej olej, a następnie nałóż porcje masy (ok
  5. Sos czosnkowy:
  6. W miseczce wymieszaj jogurt grecki, majonez, posiekany koper, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku oraz szczyptę soli.
  7. Podawanie:
  8. Możesz udekorować posiekanym koperkiem przed podaniem
Placki z cukini z łososiem

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Placki z cukini z łososiem, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up