Cynamonki z ciasta francuskiego: prosty i pyszny przepis!

Cynamonki z ciasta francuskiego to szybki i prosty przepis na pyszne i aromatyczne drożdżówki z dodatkiem cynamonu i cukru. Ciasto francuskie sprawia, że są one lekkie i puszyste, a chrupiąca skórka dodaje im wyjątkowego smaku. Idealne na śniadanie lub jako słodka przekąska do kawy.
Składniki
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do odpowiedniej temperatury.
- Rozwiń arkusz ciasta francuskiego na desce do krojenia.
- Posyp ciasto cynamonem i cukrem.
- Zwijaj ciasto, aby uzyskać rolkę.
- Pokrój ciasto na plastry o odpowiedniej grubości.
- Układaj plastry na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
- Piecz cynamonki w nagrzanym piekarniku przez określony czas.
- Wyjmij cynamonki z piekarnika i pozostaw do ostudzenia.
- Przygotuj lukier cukierniczy i polej nim wystudzone cynamonki.
- Gotowe cynamonki podawaj i podziwiaj efekt.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Cynamonki z ciasta francuskiego: prosty i pyszny przepis!, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również