Sznycle z indyka z piekarnika - pyszny i lekki obiad

Sznycle z indyka z piekarnika to prosty i szybki przepis na lekki obiad. Mięso z indyka jest delikatne i zdrowe, a przygotowane w piekarniku staje się soczyste i aromatyczne. Idealne danie dla osób szukających prostych i smacznych posiłków.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj składniki: filety z indyka, przyprawy do smaku, bułkę tarta, jajko, mąkę.
  2. Rozgrzej piekarnik do odpowiedniej temperatury (np
  3. Wykonanie:
  4. Filety z indyka oczyść i pokrój na plastry.
  5. Rozbij każdy plaster indyka, aby stworzyć cienkie sznycle.
  6. Przygotuj trzy osobne miski: jedną z bułką tartą, jedną z roztrzepanym jajkiem, jedną z mąką.
  7. Każdy plaster indyka obtocz najpierw w mące, następnie w jajku, a na końcu w bułce tartej.
  8. Układaj panierowane sznycle na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  9. Piecz sznycle w rozgrzanym piekarniku przez około 20-25 minut, aż będą złociste i chrupiące.
  10. Po upieczeniu podawaj sznycle z ulubionymi dodatkami, np
  11. Podanie:
  12. Wyjmij sznycle z piekarnika i podawaj ciepłe.
  13. Dekoruj sznycle i podawaj na talerzu.
Sznycle z indyka z piekarnika - pyszny i lekki obiad

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sznycle z indyka z piekarnika - pyszny i lekki obiad, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up