Udka z kaczki pieczone w rękawie: pyszna i krucha delicja

Udka z kaczki pieczone w rękawie to pyszna i krucha przekąska, której sekretem jest odpowiednie przyprawienie mięsa oraz idealne przygotowanie w rękawie. Dzięki temu danie zachowuje soczystość i intensywny smak, który zachwyci każdego miłośnika kaczki. Idealne na specjalne okazje i romantyczne kolacje.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj składniki: udka z kaczki, przyprawy (np
  2. Obróż udka z kaczki, jeśli jest taka konieczność, oraz oczyść warzywa.
  3. Oprósz udka z kaczki przyprawami i pozostaw na około 30 minut, żeby się marynowały.
  4. Pokrój warzywa na grubsze kawałki.
  5. Włóż udka i warzywa do specjalnego rękawa do pieczenia.
  6. Zakręć rękaw i umieść go w nagrzanym piekarniku.
  7. Piecz udka przez określony czas w odpowiedniej temperaturze.
  8. Po upieczeniu wyjmij udka z kaczki z piekarnika i pozostaw na chwilę, żeby się przegryzły.
  9. Otwórz rękaw, wyłóż udka z warzywami na talerz i podawaj.
Udka z kaczki pieczone w rękawie: pyszna i krucha delicja

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Udka z kaczki pieczone w rękawie: pyszna i krucha delicja, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up