Rolada z mięsa mielonego z jajkiem i pieczarkami

Rolada z mięsa mielonego z jajkiem i pieczarkami to pyszna i sycąca potrawa, która świetnie sprawdzi się na obiad. Mięso mielone wymieszane z jajkiem i pokrojonymi pieczarkami nadaje się do zawinięcia w roladę, która następnie jest pieczona w piekarniku. Dzięki dodatkowi przypraw oraz sosu, rolada ma intensywny i wyrazisty smak, który z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom mięsa. Aromatyczna i pełna pożywnych składników, ta potrawa z pewnością zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
  2. W misce wymieszaj mięso mielone, jajka, bułkę tartą, sól, pieprz czarny, starty ser twardy, śmietanę serową oraz pokrojone pieczarki, marchewkę i pieczarki konserwowe.
  3. Formuj masę na długi prostokąt na folii spożywczej.
  4. Ułóż na środku twardo ugotowane jajka.
  5. Zwijaj mięso wokół jajek, formując roladę.
  6. Przełóż roladę do formy do pieczenia.
  7. Piecz roladę w rozgrzanym piekarniku przez około 45 minut.
  8. Podawaj z gotowanymi burakami, marchewką, ogórkami i sosem z cytryny, solą, sosem sojowym, czosnkiem, goździkami i olejem.
Rolada z mięsa mielonego z jajkiem i pieczarkami

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Rolada z mięsa mielonego z jajkiem i pieczarkami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up