Roladki schabowe z papryką i ogórkiem w sosie

Roladki schabowe z papryką i ogórkiem w sosie to aromatyczne danie, które idealnie nadaje się na obiad lub kolację. Mięsne roladki nadziewane są świeżymi warzywami, a całość podana jest w pysznym sosie. To proste i smaczne rozwiązanie dla miłośników kuchni domowej.
Składniki
Przygotowanie
- Schab pokroić na plastry o grubości około 1 cm.
- Obrane ogórki i paprykę pokroić w cienkie paski.
- Na każdy plaster schabu położyć po kawałku papryki i ogórka.
- Zwijać plastry schabu z nadzieniem paprykowo-ogórkowym i spinając np
- Roladki obsmażyć na rozgrzanej patelni z obu stron, a następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego.
- Przygotować sos, np
- Zalać przygotowane roladki sosem.
- Całość zapiekać w piekarniku przez około 30 minut, aż mięso będzie miękkie.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Roladki schabowe z papryką i ogórkiem w sosie, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również