Roladki schabowe z papryką i ogórkiem w sosie

Roladki schabowe z papryką i ogórkiem w sosie to aromatyczne danie, które idealnie nadaje się na obiad lub kolację. Mięsne roladki nadziewane są świeżymi warzywami, a całość podana jest w pysznym sosie. To proste i smaczne rozwiązanie dla miłośników kuchni domowej.

Składniki

Przygotowanie

  1. Schab pokroić na plastry o grubości około 1 cm.
  2. Obrane ogórki i paprykę pokroić w cienkie paski.
  3. Na każdy plaster schabu położyć po kawałku papryki i ogórka.
  4. Zwijać plastry schabu z nadzieniem paprykowo-ogórkowym i spinając np
  5. Roladki obsmażyć na rozgrzanej patelni z obu stron, a następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego.
  6. Przygotować sos, np
  7. Zalać przygotowane roladki sosem.
  8. Całość zapiekać w piekarniku przez około 30 minut, aż mięso będzie miękkie.
Roladki schabowe z papryką i ogórkiem w sosie

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Roladki schabowe z papryką i ogórkiem w sosie, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up