Roladki z szynki w galarecie: prosty i oryginalny przepis

Roladki z szynki w galarecie to smaczny i oryginalny przepis, który świetnie sprawdzi się na przyjęciach i spotkaniach ze znajomymi. Jest prosty w wykonaniu, a efekt końcowy zachwyci wszystkich gości. Idealnie komponuje się z sałatką z pomidorów lub chrzanem. Gotowe roladki będą doskonałym dodatkiem do różnego rodzaju dań.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj składniki: szynkę, galaretkę, ewentualnie farsz na roladki (np
  2. Pokrój szynkę na cienkie plastry,
  3. Przygotuj galaretkę wg przepisu na opakowaniu i odstaw do lekkiego stężenia,
  4. Jeśli chcesz dodać farsz, przygotuj go (np
  5. Na plastikowej folii ułóż plastry szynki, nałóż farsz (jeśli używasz) i zawiń w roladki,
  6. Umieść roladki w foremce lub na talerzyku, nalej na nie lekko stężałą galaretkę,
  7. Wstaw foremkę do lodówki i poczekaj, aż galaretka całkowicie się stężeje,
  8. Podawaj schłodzone, pokrojone na plastry.
Roladki z szynki w galarecie: prosty i oryginalny przepis

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Roladki z szynki w galarecie: prosty i oryginalny przepis, możesz odwiedzić kategorię Przekąski na imprezę.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up