Ruskie kotlety z ziemniaków i sera białego

Ruskie kotlety z ziemniaków i sera białego to pyszna i sycąca potrawa, która świetnie sprawdzi się na obiad lub kolację. Ziemniaki i ser biały tworzą delikatną konsystencję, a dodatek przypraw sprawia, że kotlety nabierają wyrazistego smaku. To proste danie, które z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom kuchni domowej.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wymieszaj ziemniaki (ugotowane, obrane i przeciśnięte), starty ser biały, jajko, posiekana cebula i natka pietruszki w misce.
  2. Dodaj przyprawy do masy, takie jak sól, pieprz i ewentualnie gałka muszkatołowa, w zależności od preferencji.
  3. Kształtuj masę na kotlety, formując je w okrągłe płaskie placuszki.
  4. Panieruj kotlety najpierw w mące, następnie w roztrzepanym jajku, a na końcu w bułce tartej.
  5. Na patelni rozgrzej olej lub masło i smaż kotlety z obu stron na złocisty kolor.
  6. Po usmażeniu odsącz nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku.
  7. Podawaj ruskie kotlety z ziemniaków i sera białego na ciepło, np
Ruskie kotlety z ziemniaków i sera białego

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Ruskie kotlety z ziemniaków i sera białego, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up