Ryba z papryką i ogórkiem konserwowym

Ryba z papryką i ogórkiem konserwowym to prosty i smaczny przepis, który doskonale sprawdzi się na obiad lub kolację. W tej potrawie delikatne mięso ryby łączy się z aromatycznymi przyprawami, świeżą papryką i kawałkami kiszonego ogórka, tworząc wyjątkowy smak. Podawana z ryżem lub ziemniakami może być doskonałym wyborem dla miłośników lekkich i zdrowych dań.
Składniki
Przygotowanie
- Przygotuj potrzebne składniki: woda, ocet, cukier, sól, pieprz, marchew, cebula, czosnek, papryka scotch bonnet, pestki pimento (allspice berry).
- W rondelku połącz wodę, ocet, cukier, sól i pieprz
- Obierz marchew, cebulę i czosnek
- Odstaw ochraniacze na rękach i ostrożnie pokrój papryki scotch bonnet, dbając, aby nie dostały się soków do oczu
- Do słoików dodaj warzywa (cebula, czosnek, marchew) oraz papryki scotch bonnet i pestki pimento (allspice berry).
- Dodaj również inne warzywa, jakim dysponujesz, np
- Napełnij słoiki przygotowanym wcześniej roztworem z rondelka, tak aby pokryć warzywa.
- Zakręć słoiki i przechowuj w lodówce
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Ryba z papryką i ogórkiem konserwowym, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również