Sałatka z awokado i pomidora

Sałatka z awokado i pomidora to proste i świeże danie, idealne na letnie dni. Awokado dodaje kremowej tekstury, a pomidory soczystości i smaku. Skropiona sosem z oliwy z oliwek i skropiona świeżą cytryną, ta sałatka jest doskonałą propozycją na lekki obiad lub kolację.

Składniki

Przygotowanie

  1. W misce przygotować sos, mieszając oliwę z oliwek, sok z cytryny, przeciśnięty czosnek, sól i pieprz.
  2. Pokroić czerwoną paprykę, cebulę, pomidorki koktajlowe, ogórki małosolne i awokado.
  3. Skropić pokrojone awokado sokiem z cytryny.
  4. W dużej misce połączyć rukolę z pokrojoną papryką, cebulą, pomidorkami, ogórkami, awokado i fetą.
  5. Dodać przygotowany sos czosnkowy do sałatki i delikatnie wymieszać.
  6. Wstawić sałatkę do lodówki na 15 minut, aby smaki się przegryzły.
Sałatka z awokado i pomidora

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sałatka z awokado i pomidora, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up