Sałatka z awokado i tuńczykiem

Sałatka z awokado i tuńczykiem to pyszne i pożywne danie, które świetnie sprawdzi się jako lekki posiłek lub zdrowa przekąska. Połączenie kremowego awokado z białym mięsem tuńczyka, świeżymi warzywami oraz delikatnym sosem będzie doskonałym uzupełnieniem diety. Prosty w przygotowaniu, a jednocześnie pełen smaku - niezwykle polecam!

Składniki

Przygotowanie

  1. Obierz ogórek sałatkowy i pokrój go na mniejsze kawałki.
  2. Pokrój drobno czerwoną cebulę.
  3. Posiekaj mały pęczek natki pietruszki.
  4. Obranym awokado pokrój na mniejsze kawałki.
  5. Po odsączeniu dodaj puszkę tuńczyka (około 120g).
  6. Wymieszaj wszystkie składniki.
  7. Dodaj około jedną łyżkę soku z cytryny.
  8. Dopraw sałatkę solą i pieprzem.
  9. Dodaj około trzech łyżek oliwy.
  10. Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki.
  11. Sałatka z awokado i tuńczykiem jest gotowa do podania
Sałatka z awokado i tuńczykiem

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sałatka z awokado i tuńczykiem, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up