Sałatka z batatem i awokado: przepis na świeże i pożywne danie

Sałatka z batatem i awokado to świeże i pożywne danie, które doskonale sprawdzi się jako lekki posiłek lub zdrowa przekąska. Bataty, awokado, pomidory koktajlowe, czerwona cebula oraz mix sałat tworzą zaskakująco smaczną i pełną kolorów kompozycję. Całość polewa się sosem z soku z cytryny, oliwy z oliwek, soli i pieprzu. To prosty przepis, który zachwyci smakiem i odżywi organizm.
Składniki
Przygotowanie
- Przygotuj sos czosnkowy, mieszając oliwę z oliwek, sok z cytryny i przeciśnięty przez praskę czosnek
- Pokrój czerwoną paprykę w kostkę, a czerwoną cebulę drobno posiekaj.
- Przekrój pomidorki koktajlowe na pół, a ogórki małosolne pokrój w kostkę.
- Obierz awokado i pokrój je w kostkę
- W dużej misce wymieszaj rukolę z pokrojoną papryką, cebulą, pomidorkami, ogórkami, awokado i fetą.
- Dodaj przygotowany sos czosnkowy do sałatki i delikatnie wymieszaj wszystkie składniki.
- Wstaw sałatkę do lodówki na około 15 minut, aby smaki się przegryzły.
- Na koniec, podawaj sałatkę i delektuj się jej smakiem!
- Gotowe! Smacznego!
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sałatka z batatem i awokado: przepis na świeże i pożywne danie, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.
Dodaj komentarz
Zalecamy również