Sałatka z czerwoną fasolą, ananasem i porem

Sałatka z czerwoną fasolą, ananasem i porem to kolorowy i smaczny przepis, idealny na letnie dni. Połączenie słodkiego ananasa z chrupiącą fasolą i delikatnym porem sprawia, że ta sałatka jest nie tylko pyszna, ale także pełna witamin i błonnika. Doskonała jako lekki posiłek lub dodatek do dań głównych.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ugotuj 4 jajka na twardo, obierz je i pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Odsącz puszkę czerwonej fasoli na sicie, lekko wypłucz i dodaj do miski z jajkami.
  3. Dodaj do miski również puszkę kukurydzy konserwowej.
  4. Pokrój słoiczek selera konserwowego drobniej niż jest podawany w słoiczku i dodaj do reszty składników.
  5. Dopraw sałatkę solą oraz pieprzem wg uznania.
  6. Dodaj 3 łyżki majonezu i dokładnie wymieszaj wszystkie składniki.
  7. Sałatkę można od razu podawać.
  8. Uwaga: Wskazane jest, aby mieć pod ręką link do bloga, gdzie znajdują się przepisy.
Sałatka z czerwoną fasolą, ananasem i porem

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sałatka z czerwoną fasolą, ananasem i porem, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up