Sałatka z groszkiem, kukurydzą i jajkiem

Sałatka z groszkiem, kukurydzą i jajkiem to prosta i smaczna potrawa, idealna na piknik czy letni obiad. Kombinacja świeżych składników nadaje się doskonale na lekki posiłek. Wystarczy ugotować jajka, dodać odcedzony groszek i kukurydzę, a następnie wymieszać z sosem winegret z przyprawami. W efekcie otrzymujemy kolorową sałatkę, która zadowoli nawet najbardziej wymagające podniebienia.

Składniki

Przygotowanie

  1. Odstawić groszek i kukurydzę do odsączenia z całości bruku.
  2. Ugotować jajka na twardo i pokroić je w drobną kostkę.
  3. Posiekać cebulę na bardzo cienkie plasterki.
  4. Szybkościowe startą cheddar lub pokroić w małe kawałki.
  5. Połączyć odcedzony groszek, kukurydzę, pokrojone jajka, cebulę i ser w misce.
  6. Dodać do mieszanki majonez i dokładnie wymieszać, tak aby cała sałatka była przykryta sosem.
  7. Posypać solą, pieprzem oraz szczyptą cukru.
  8. Delikatnie wymieszać wszystkie składniki.
  9. Sałatkę schłodzić przed podaniem.
  10. Podawać i cieszyć się smakiem!
Sałatka z groszkiem, kukurydzą i jajkiem

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sałatka z groszkiem, kukurydzą i jajkiem, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up