Sałatka z mortadeli i sera Magdy Gessler

Sałatka z mortadeli i sera Magdy Gessler to prosta i szybka do przygotowania potrawa, która zachwyca smakiem i wyglądem. Wystarczy pokroić mortadelę i ser w kostkę, dodać ulubione warzywa - np. pomidory, ogórki, paprykę, cebulę - i wymieszać wszystko razem. Całość polewa się sosem winegretem lub dressingiem według własnego gustu. Sałatka świetnie sprawdza się jako lekki lunch lub dodatek do obiadu.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokroić w paski 200g szynki.
  2. Pokroić w paski 200g sera żółtego, najlepiej ementaler.
  3. Pokroić w paski 200g ogórków konserwowych.
  4. Posiekać niewielką ilość szczypiorku i dodać do pozostałych składników w misce.
  5. W osobnej miseczce wymieszać 40g śmietany, 40g majonezu i 1 łyżeczkę musztardy, możesz dodać również sól i pieprz.
  6. Dodać przygotowany sos do wcześniej pokrojonych składników sałatki.
  7. Dokładnie wymieszać wszystkie składniki.
  8. Sałatkę z mortadeli i sera Magdy Gessler można od razu serwować
Sałatka z mortadeli i sera Magdy Gessler

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sałatka z mortadeli i sera Magdy Gessler, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up