Sałatka z mortadeli i sera Magdy Gessler

Sałatka z mortadeli i sera Magdy Gessler to prosta i szybka do przygotowania potrawa, która zachwyca smakiem i wyglądem. Wystarczy pokroić mortadelę i ser w kostkę, dodać ulubione warzywa - np. pomidory, ogórki, paprykę, cebulę - i wymieszać wszystko razem. Całość polewa się sosem winegretem lub dressingiem według własnego gustu. Sałatka świetnie sprawdza się jako lekki lunch lub dodatek do obiadu.
Składniki
Przygotowanie
- Pokroić w paski 200g szynki.
- Pokroić w paski 200g sera żółtego, najlepiej ementaler.
- Pokroić w paski 200g ogórków konserwowych.
- Posiekać niewielką ilość szczypiorku i dodać do pozostałych składników w misce.
- W osobnej miseczce wymieszać 40g śmietany, 40g majonezu i 1 łyżeczkę musztardy, możesz dodać również sól i pieprz.
- Dodać przygotowany sos do wcześniej pokrojonych składników sałatki.
- Dokładnie wymieszać wszystkie składniki.
- Sałatkę z mortadeli i sera Magdy Gessler można od razu serwować
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sałatka z mortadeli i sera Magdy Gessler, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.
Dodaj komentarz
Zalecamy również