Sałatka z tuńczykiem i sałatą lodową

Sałatka z tuńczykiem i sałatą lodową to szybki i łatwy w przygotowaniu posiłek. Wystarczy połączyć kawałki świeżego tuńczyka, chrupiącą sałatę lodową, pomidory koktajlowe, ogórek oraz czerwoną cebulę. Całość skropić sosem winegret lub jogurtowym i posypać świeżym koprem. Smaczna i pożywna sałatka, idealna na ciepłe dni.

Składniki

Przygotowanie

  1. W dużym naczyniu umieścić dwie garści umytej i pokrojonej sałaty lodowej.
  2. Dodać pokrojoną w piórka czerwoną cebulę.
  3. Następnie dodać 2-3 łyżki kukurydzy z puszki lub mrożonej.
  4. Do sałatki dodać również 1/2 świeżego ogórka pokrojonego w grubą kostkę.
  5. Pokroić mały pęczek natki pietruszki i również dodać do sałatki.
  6. Dodać 100 g tuńczyka w oleju.
  7. Przygotować sos, mieszając 2 łyżki creme fresh 18%, łyżeczkę musztardy dijon, szczyptę soli, szczyptę pieprzu oraz 1/2 łyżeczki miodu.
  8. Sosem polać przygotowaną sałatkę.
  9. Podawać i cieszyć się pyszną sałatką z tuńczykiem i sałatą lodową!
Sałatka z tuńczykiem i sałatą lodową

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sałatka z tuńczykiem i sałatą lodową, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up