Sałatka z uszkami z kapustą i grzybami

Sałatka z uszkami z kapustą i grzybami to wyjątkowe połączenie chrupiącej sałaty, ugotowanych uszek wypełnionych aromatycznym farszem z kapusty i grzybów oraz delikatnego sosu vinegret. To danie zaskoczy swoją wyjątkową mieszanką smaków i tekstur, która z pewnością przypadnie do gustu nawet najbardziej wymagającym smakoszom.

Składniki

Przygotowanie

  1. Zagotuj wodę w garnku.
  2. Dodaj orzechy włoskie i gotuj przez 5 minut.
  3. Następnie dodaj buraki i gotuj aż będą miękkie.
  4. Dodaj ziemniaki i gotuj aż będą miękkie.
  5. W osobnym garnku ugotuj jajka na twardo.
  6. Przygotuj sos: w misce wymieszaj olej roślinny, mleko, musztardę, szczyptę soli, pieprz i sok cytrynowy.
  7. Dodaj filet śledziowy do miski o średnicy 18 cm.
  8. Dodaj pokrojoną cebulę do śledzia.
  9. Zalej wszystko wcześniej przygotowanym sosem.
  10. Wstaw sałatkę do lodówki na 2 godziny.
  11. Przed podaniem posyp sałatkę orzechami włoskimi.
  12. Smacznego!
Sałatka z uszkami z kapustą i grzybami

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sałatka z uszkami z kapustą i grzybami, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up