Schab w zupie cebulowej Knorr

Schab w zupie cebulowej Knorr to prosty i smaczny przepis, który pozwoli na stworzenie aromatycznej i sycącej potrawy. Schab duszony w zupie z dodatkiem cebuli oraz przypraw Knorr to idealne połączenie smaków, które zachwyci każdego miłośnika tradycyjnej kuchni. Gotowy posiłek doskonale sprawdzi się jako danie główne na obiad lub kolację.

Składniki

Przygotowanie

  1. Układamy plastry schabu w żaroodpornym naczyniu.
  2. W misce wsypujemy wszystkie zupki: ogonową, grzybową i cebulową.
  3. Zalewamy zupki zimną wodą i dokładnie mieszamy.
  4. Zalewamy plastry schabu przygotowaną mieszanką zupki.
  5. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni Celsjusza.
  6. Pieczemy schab około 90 minut, regularnie obracając mięso.
  7. Gotowy schab podajemy z ziemniakami i ulubioną surówką.
Schab w zupie cebulowej Knorr

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Schab w zupie cebulowej Knorr, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up