Sernik Magdy Gessler, który nie opada

Sernik Magdy Gessler to przepyszne i niezawodne danie, które zaskakuje doskonałym smakiem i puszystą konsystencją. Dzięki starannemu zastosowaniu mąki ziemniaczanej w cieście oraz dokładnemu połączeniu składników, sernik nie opada podczas pieczenia, zachowując swój idealny kształt i wygląd. To prawdziwy hit wśród miłośników deserów - warto spróbować!

Składniki

Przygotowanie

  1. Ubij pianę z białek ze szczyptą soli.
  2. W misie robota wymieszaj cukier z żółtkami.
  3. Dodaj miękkie masło i ponownie wszystko ucieraj.
  4. Wlej 1 i 1/2 szklanki mleka, ponownie wymieszaj.
  5. Dodaj ser do masy i chwilę ucieraj.
  6. Dodaj 3 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru, miksuj.
  7. Delikatnie wymieszaj pianę z białek z masą serową.
  8. Wyłóż blaszkę herbatnikami, wlej masę serową.
  9. Piecz sernik: najpierw w temp
  10. W razie przypiekania, zmniejsz temp
  11. Ostudź sernik przez 1-2 godziny w uchylonym piekarniku.
  12. Posyp sernik według uznania cukrem pudrem lub rozpuszczoną czekoladą.
  13. Schłodź sernik.
  14. Pokrój i podawaj serniczek.
Sernik Magdy Gessler, który nie opada

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sernik Magdy Gessler, który nie opada, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up