Sernik Magdy Gessler, który nie opada

Sernik Magdy Gessler to przepyszne i niezawodne danie, które zaskakuje doskonałym smakiem i puszystą konsystencją. Dzięki starannemu zastosowaniu mąki ziemniaczanej w cieście oraz dokładnemu połączeniu składników, sernik nie opada podczas pieczenia, zachowując swój idealny kształt i wygląd. To prawdziwy hit wśród miłośników deserów - warto spróbować!
Składniki
Przygotowanie
- Ubij pianę z białek ze szczyptą soli.
- W misie robota wymieszaj cukier z żółtkami.
- Dodaj miękkie masło i ponownie wszystko ucieraj.
- Wlej 1 i 1/2 szklanki mleka, ponownie wymieszaj.
- Dodaj ser do masy i chwilę ucieraj.
- Dodaj 3 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru, miksuj.
- Delikatnie wymieszaj pianę z białek z masą serową.
- Wyłóż blaszkę herbatnikami, wlej masę serową.
- Piecz sernik: najpierw w temp
- W razie przypiekania, zmniejsz temp
- Ostudź sernik przez 1-2 godziny w uchylonym piekarniku.
- Posyp sernik według uznania cukrem pudrem lub rozpuszczoną czekoladą.
- Schłodź sernik.
- Pokrój i podawaj serniczek.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sernik Magdy Gessler, który nie opada, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również