Sernik z białą czekoladą i karmelem

Sernik z białą czekoladą i karmelem to pyszna i słodka kombinacja smakowa, która zaskoczy każdego łasucha. Ciasto składa się z kruchego spodu, delikatnego sernika z dodatkiem białej czekolady oraz słodkiego karmelu. Przepis ten zachwyci miłośników desyertów i idealnie nada się na specjalne okazje.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozkruszyć herbatniki i wymieszać je z rozpuszczonym masłem
  2. W misce wymieszać biały ser, cukier i budyń śmietankowy
  3. W oddzielnej misce rozpuścić białą czekoladę z 30% śmietanką
  4. Połączyć czekoladę z masą serową, delikatnie mieszając (bez napowietrzania).
  5. Wlać masę na przygotowany spód, wyrównać i wstawić małą keksówkę z gorącą wodą na dno piekarnika.
  6. Piec sernik w piekarniku nagrzanym do 160°C (bez termoobiegu lub 150°C z termoobiegiem) przez ok
  7. Po zakończonym pieczeniu wyjąć sernik z piekarnika i pozostawić do wystygnięcia przez 30-40 minut.
  8. Rozpuścić masę krówkową z 30% śmietanką i rozprowadzić na wierzchu sernika
  9. Pozostawić sernik do całkowitego wystygnięcia i stężenia przez kilka godzin.
  10. Smacznego!
Sernik z białą czekoladą i karmelem

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sernik z białą czekoladą i karmelem, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up