Sernik z białą czekoladą i karmelem

Sernik z białą czekoladą i karmelem to pyszna i słodka kombinacja smakowa, która zaskoczy każdego łasucha. Ciasto składa się z kruchego spodu, delikatnego sernika z dodatkiem białej czekolady oraz słodkiego karmelu. Przepis ten zachwyci miłośników desyertów i idealnie nada się na specjalne okazje.
Składniki
Przygotowanie
- Rozkruszyć herbatniki i wymieszać je z rozpuszczonym masłem
- W misce wymieszać biały ser, cukier i budyń śmietankowy
- W oddzielnej misce rozpuścić białą czekoladę z 30% śmietanką
- Połączyć czekoladę z masą serową, delikatnie mieszając (bez napowietrzania).
- Wlać masę na przygotowany spód, wyrównać i wstawić małą keksówkę z gorącą wodą na dno piekarnika.
- Piec sernik w piekarniku nagrzanym do 160°C (bez termoobiegu lub 150°C z termoobiegiem) przez ok
- Po zakończonym pieczeniu wyjąć sernik z piekarnika i pozostawić do wystygnięcia przez 30-40 minut.
- Rozpuścić masę krówkową z 30% śmietanką i rozprowadzić na wierzchu sernika
- Pozostawić sernik do całkowitego wystygnięcia i stężenia przez kilka godzin.
- Smacznego!
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sernik z białą czekoladą i karmelem, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również