Sernik z mandarynkami z puszki

Sernik z mandarynkami z puszki to prosty i pyszny deser, który zachwyci każde podniebienie. Soczyste mandarynki dodają świeżości i słodyczy, idealnie komponując się z kremowym sernikiem. Przygotowanie tego dania jest łatwe i szybkie, więc z powodzeniem można przygotować go na każdą okazję. Smacznego!

Składniki

Przygotowanie

  1. W dużej misce wymieszaj 3 szklanki mąki typ 450-550 z 2 łyżeczkami proszku do pieczenia
  2. Dodaj 5 żółtek, 2 łyżki cukru pudru, 2 pełne łyżki kwaśnej śmietany 18%
  3. Rozwałkuj większą część ciasta i wyłóż nim dno blaszki, wstaw do lodówki
  4. Ucieraj 5 żółtek z 250 g cukru na puszystą masę, dodawaj po łyżce ser, blenduj
  5. Ubij 5 białek na sztywną pianę, dodaj do masy serowej, wymieszaj
  6. Wylej masę serową na ciasto w blaszce, wyrównaj i ułóż pokrojone brzoskwinie.
  7. Ubij pozostałe 5 białek na sztywno, dodaj 1 szklankę cukru pudru i 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  8. Piecz sernik w nagrzanym piekarniku (180 st
  9. Po upieczeniu, pozostaw sernik w wyłączonym piekarniku na około 20-30 minut, a następnie wystudź do temperatury pokojowej.
  10. Ostateczną konsystencję sernika zobaczysz po dwunastu godzinach chłodzenia w lodówce
Sernik z mandarynkami z puszki

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sernik z mandarynkami z puszki, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up