Sernik z pierniczkami wg przepisu Siostry Anastazji

Sernik z pierniczkami wg przepisu Siostry Anastazji to wyjątkowo aromatyczne i świąteczne połączenie tradycyjnego sernika z dodatkiem chrupiących pierniczków. Przepis ten zachwyca nie tylko doskonałym smakiem, ale także prostotą wykonania, co sprawia, że świetnie sprawdzi się podczas świątecznych przyjęć.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ubij pianę z białek ze szczyptą soli
  2. W misie robota umieść cukier oraz żółtka i ucieraj.
  3. Dodaj miękkie masło, delikatnie podgrzane, i ponownie wszystko ucieraj.
  4. Wlej 1 i 1/2 szklanki mleka i wymieszaj.
  5. Dodaj cały ser, chwilę utrzyj.
  6. Dodaj 3 budynie waniliowe lub śmietankowe bez cukru, i miksuj.
  7. Połącz masę serową z ubitą pianą z białek, delikatnie wymieszaj.
  8. Na blaszce 25/30 cm ułóż herbatniki, wlej masę serową
  9. Piecz sernik: początkowo w temperaturze 170 °C przez 20 minut, a następnie zmniejsz temperaturę do 160 °C i piecz przez 1 godzinę
  10. Wyjmij sernik z piekarnika i studź przez 1-2 godziny przy uchylonych drzwiczkach.
  11. Posyp sernik według uznania cukrem pudrem lub rozpuszczoną czekoladą.
  12. Schłodź sernik w lodówce, a następnie pokrój i podawaj.
Sernik z pierniczkami wg przepisu Siostry Anastazji

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sernik z pierniczkami wg przepisu Siostry Anastazji, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up