Pierś z kurczaka w marynacie na kanapki

Pierś z kurczaka w marynacie to prosty i szybki przepis na smaczne kanapki. Kurczak jest marynowany w mieszance oliwy z oliwek, czosnku, przypraw i ziół, co nadaje mięsu intensywny i aromatyczny smak. Po upieczeniu, można pokroić pierś na plastry i podać na chrupiącym chlebie razowym z sałatą i pomidorem. To idealna propozycja na szybki i zdrowy lunch lub przekąskę.
Składniki
Przygotowanie
- Podziel filety z kurczaka wzdłuż na płaskie placki.
- Posyp filety mąką z obu stron.
- Rozpuść masło na patelni i dodaj trochę oliwy z oliwek.
- Smaż filety na średnim ogniu przez 2 minuty z każdej strony.
- Dodaj 100 ml mleka, sól, pieprz czarny oraz przyprawę do kurczaka.
- Gotuj całość pod przykryciem przez 5 minut na średnim ogniu.
- Odwróć filety i gotuj kolejne 3 minuty.
- Podawaj soczyste placki z kurczaka na kanapkach
- Na końcu zachęć do polubienia i zasubskrybowania kanału
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Pierś z kurczaka w marynacie na kanapki, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również