### Sos chrzanowy na ciepło do mięsa

Sos chrzanowy na ciepło to prosty i aromatyczny dodatek do mięs takich jak pieczeń czy kotlety. Jego ostry smak doskonale komponuje się z delikatnością mięsa, dodając mu wyrazistego charakteru. Przygotowanie sosu jest szybkie i łatwe, a jego pikantny smak z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom chrzanu.
Składniki
Przygotowanie
- Rozpuścić masło na patelni.
- Dodać mąkę i energicznie wymieszać, aż powstanie zasmażka.
- Stopniowo wlewać gorący bulion do zasmażki, ciągle mieszając, aż do uzyskania gładkiego sosu.
- Dodać tarty chrzan i dokładnie wymieszać.
- Wlać śmietanę do sosu i połączyć wszystko razem.
- Doprawić sos solą i pieprzem, zagotować, a następnie zdjąć z ognia.
- Podawać sos z ugotowanymi na twardo jajkami, ziemniakami i posiekanym koperkiem.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do ### Sos chrzanowy na ciepło do mięsa, możesz odwiedzić kategorię Przetwory.
Dodaj komentarz
Zalecamy również