Sos pieczarkowy do klusek śląskich

Sos pieczarkowy to pyszna i aromatyczna potrawa, która idealnie komponuje się z kluskami śląskimi. Przepis ten jest prosty i szybki do przygotowania, a całość zyskuje dzięki głębokiemu smakowi pieczarek i kremowej konsystencji sosu. Idealna propozycja na szybki i smaczny obiad dla całej rodziny.

Składniki

Przygotowanie

  1. Usmażyć drobno posiekaną cebulę na maśle.
  2. Dodać pokrojone w plastry pieczarki i smażyć, aż będą miękkie.
  3. Posolić i popieprzyć pieczarki.
  4. Dodać śmietanę kremówkę i zagotować.
  5. Dusić sos na małym ogniu, aż zgęstnieje.
  6. Doprawić sos do smaku solą, pieprzem i ewentualnie innymi przyprawami.
Sos pieczarkowy do klusek śląskich

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sos pieczarkowy do klusek śląskich, możesz odwiedzić kategorię Przetwory.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up