Spód do sernika z mąki migdałowej

Spód do sernika z mąki migdałowej to idealna alternatywa dla tradycyjnego ciasta kruchego. Delikatny i aromatyczny smak migdałów doskonale komponuje się z kremowym sernikiem, tworząc wyjątkowo pyszne połączenie. Dodatkowo ten spód jest bezglutenowy, co sprawia, że jest doskonałą propozycją dla osób z nietolerancją glutenu.

Składniki

Przygotowanie

  1. Połączyć składniki na ciasto czekoladowe: wymieszać twaróg z jajkami i rozpuszczonym tłuszczem, dodać składniki suche i wymieszać.
  2. Przygotować masę sernikową: zmiksować twaróg sernikowy z jajkami i składnikami suchymi.
  3. Wyłożyć blachę (o wymiarach 20x30 cm) papierem do pieczenia.
  4. Wyłożyć większą część ciasta czekoladowego na dno blachy i równomiernie rozsmarować.
  5. Na ciasto czekoladowe wylać masę sernikową i równomiernie rozprowadzić.
  6. Na wierzch dodać pozostałą część ciasta czekoladowego i rozetrzeć cieniutką warstwę.
  7. Wstawić do piekarnika na około godzinę.
  8. Gdy ciasto ostygnie, można je pokroić i podawać.
  9. Opcjonalnie: ciasto czekoladowe może być przyprawione korzenną przyprawą, ale można też dodać więcej kakao lub cynamonu.
Spód do sernika z mąki migdałowej

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Spód do sernika z mąki migdałowej, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up