Udka faszerowane: Sprawdzony przepis

Udka faszerowane to danie, które zachwyca aromatycznym farszem i soczystym mięsem. Tradycyjnie przygotowane udka kurczaka nacieramy przyprawami, następnie faszerujemy mięsnym farszem z dodatkiem warzyw i dusimy pod przykryciem na wolnym ogniu. Gotowe udka faszerowane są idealne na obiad lub kolację, sprawdzą się również na większych przyjęciach jako pyszna przekąska.
Składniki
Przygotowanie
- Wytrawienie udka z kurczaka z kości.
- Przygotowanie farszu: posiekane pieczarki, posiekaną natkę pietruszki, starty ser, sól, pieprz, masło wymieszanie składników.
- Przygotowanie marynaty: sól, słodka papryka, pieprz wymieszanie składników.
- Przyprawienie udka marynatą z obu stron.
- Nakładanie farszu na udka i zwijanie ich w rolatki.
- Umieszczenie udka w naczyniu żaroodpornym, lekkie posmarowanie olejem.
- Nagrzanie piekarnika do 210 stopni Celsjusza.
- Pieczenie udek przez godzinę w temperaturze 210 stopni Celsjusza, a następnie przez pół godziny w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
- Podanie udka faszerowanego z ulubionymi dodatkami.
- Zachęta do komentowania, subskrybowania kanału i oglądania innych przepisów.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Udka faszerowane: Sprawdzony przepis, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również