Szparagi w szynce w galarecie

Szparagi w szynce w galarecie to delikatna i elegancka przystawka, doskonale pasująca do letnich przyjęć i uroczystości. Szparagi obłożone szynką oraz zatopione w klarownej galarecie prezentują się efektownie i zachwycają nie tylko smakiem, ale także wyglądem. To idealna propozycja dla miłośników klasycznych dań z szynką i warzywami, które chcą zaskoczyć swoich gości oryginalnym zestawieniem składników.

Składniki

Przygotowanie

  1. W rondlu zagotuj wodę z przyprawami (np
  2. Dodaj szparagi i gotuj je około 5-7 minut.
  3. Wyjmij szparagi z wody i ostudź.
  4. Obetnij twarde końce szparagów.
  5. Ułóż szparagi na kawałkach szynki.
  6. Zwijaj szynkę z szparagami w środku.
  7. Układaj zwinięte szparagi w szynce w foremce do babki.
  8. Rozpuść galaretkę w wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
  9. Delikatnie zalej foremkę z szparagami i szynką galaretką.
  10. Wstaw foremkę do lodówki do czasu, aż galaretka się zetnie.
  11. Gdy galaretka stężeje, wyjmij z foremki i pokrój w plastry.
Szparagi w szynce w galarecie

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Szparagi w szynce w galarecie, możesz odwiedzić kategorię Przekąski na imprezę.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up