Szparagi w szynce w galarecie

Szparagi w szynce w galarecie to delikatna i elegancka przystawka, doskonale pasująca do letnich przyjęć i uroczystości. Szparagi obłożone szynką oraz zatopione w klarownej galarecie prezentują się efektownie i zachwycają nie tylko smakiem, ale także wyglądem. To idealna propozycja dla miłośników klasycznych dań z szynką i warzywami, które chcą zaskoczyć swoich gości oryginalnym zestawieniem składników.
Składniki
Przygotowanie
- W rondlu zagotuj wodę z przyprawami (np
- Dodaj szparagi i gotuj je około 5-7 minut.
- Wyjmij szparagi z wody i ostudź.
- Obetnij twarde końce szparagów.
- Ułóż szparagi na kawałkach szynki.
- Zwijaj szynkę z szparagami w środku.
- Układaj zwinięte szparagi w szynce w foremce do babki.
- Rozpuść galaretkę w wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu.
- Delikatnie zalej foremkę z szparagami i szynką galaretką.
- Wstaw foremkę do lodówki do czasu, aż galaretka się zetnie.
- Gdy galaretka stężeje, wyjmij z foremki i pokrój w plastry.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Szparagi w szynce w galarecie, możesz odwiedzić kategorię Przekąski na imprezę.
Dodaj komentarz
Zalecamy również