Szparagi z boczkiem pieczone w piekarniku

Szparagi z boczkiem to proste i smaczne danie, które można szybko przygotować w piekarniku. Szparagi łączą się tu z chrupiącym boczkiem, tworząc wyjątkowo aromatyczną kompozycję. Danie to idealnie sprawdzi się jako sycąca i zdrowa przekąska.
Składniki
Przygotowanie
- Myjemy szparagi, odcinamy końcówki i owijamy po 3-4 sztuki boczkiem.
- Układamy zawinięte szparagi na blaszce do pieczenia, pamiętając o tym, aby końcówka boczku była od spodu.
- Smarujemy wystające szparagi oliwą z oliwek.
- Posypujemy całość startym drobno parmezanem.
- Wstawiamy do nagrzanego piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na około 15 minut, aż boczek się zarumieni
- Możemy także przygotować szparagi na grillu.
- Smacznego!
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Szparagi z boczkiem pieczone w piekarniku, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również