Ciasto kokosowe z budyniem - szybki przepis

Ciasto kokosowe z budyniem to pyszny i prosty w przygotowaniu deser, który z pewnością zachwyci wszystkich miłośników kokosa. Warstwa puszystego budyniu w połączeniu z kruchym ciastem kokosowym tworzy idealną kompozycję smakową. Ten szybki przepis na pewno przypadnie do gustu wszystkim łasuchom!

Składniki

Przygotowanie

  1. W misie robota umieścić dwie szklanki mąki pszennej tortowej (około 340g), 3 jajka, pół szklanki cukru i około 100g chłodnego masła
  2. Ugotować budyń: Do garnka wlać 1 l mleka, odlać szklankę mleka, rozpuścić w nim proszek budyniowy (śmietankowy lub waniliowy) i dodać 1-2 łyżki cukru
  3. Przygotować masę kokosową: Ubić 2 białka na sztywno, dodając pół szklanki cukru
  4. Ciasto półkruche wyjąć z lodówki, rozwałkować lub podrzeć w dłoni, wyłożyć na spód formy
  5. Pieczenie: Wstawić ciasto do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piec około 45-50 minut, aż ciasto będzie zrumienione
Ciasto kokosowe z budyniem - szybki przepis

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Ciasto kokosowe z budyniem - szybki przepis, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up