Ciasto kokosowe z budyniem - szybki przepis

Ciasto kokosowe z budyniem to pyszny i prosty w przygotowaniu deser, który z pewnością zachwyci wszystkich miłośników kokosa. Warstwa puszystego budyniu w połączeniu z kruchym ciastem kokosowym tworzy idealną kompozycję smakową. Ten szybki przepis na pewno przypadnie do gustu wszystkim łasuchom!
Składniki
Przygotowanie
- W misie robota umieścić dwie szklanki mąki pszennej tortowej (około 340g), 3 jajka, pół szklanki cukru i około 100g chłodnego masła
- Ugotować budyń: Do garnka wlać 1 l mleka, odlać szklankę mleka, rozpuścić w nim proszek budyniowy (śmietankowy lub waniliowy) i dodać 1-2 łyżki cukru
- Przygotować masę kokosową: Ubić 2 białka na sztywno, dodając pół szklanki cukru
- Ciasto półkruche wyjąć z lodówki, rozwałkować lub podrzeć w dłoni, wyłożyć na spód formy
- Pieczenie: Wstawić ciasto do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piec około 45-50 minut, aż ciasto będzie zrumienione
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Ciasto kokosowe z budyniem - szybki przepis, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również