Szybkie ciasto z twarogiem i jabłkami

Szybkie ciasto z twarogiem i jabłkami to prosty i pyszny deser, który można przygotować w kilka chwil. Ciasto ma puszyste wnętrze dzięki dodatkowi twarogu, a kawałki soczystych jabłek nadają mu lekkości i świeżości. Idealne rozwiązanie na nagłą chęć czegoś słodkiego!

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozpuścić drożdże w ciepłym mleku z dodatkiem cukru.
  2. Do miski wsypać mąkę, dodać sól, masło i zagnieść ciasto, stopniowo dodając rozczyn z drożdży.
  3. Wyrośniete ciasto podzielić na 12 części.
  4. Rozwałkować każdą część ciasta na płaski placek.
  5. Na każdy placek nałożyć nadzienie z gotowanego mleka skondensowanego.
  6. Złożyć placek w pół, docisnąć brzegi i pokroić na kawałki.
  7. W dużym garnku zagotować wodę, dodać sodę.
  8. Gotować kawałki ciasta w wodzie z sodą przez 30 sekund.
  9. Odcedzić je i ułożyć na blasze.
  10. Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180°C przez około 20 minut.
  11. Po upieczeniu posmarować ciasto masłem.
  12. Podawać i smacznego!
Szybkie ciasto z twarogiem i jabłkami

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Szybkie ciasto z twarogiem i jabłkami, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up