Tarta z łososiem i porem

Tarta z łososiem i porem to pyszne danie, które świetnie nadaje się na letnie przyjęcia czy specjalne okazje. Delikatny smak łososia świetnie komponuje się z aromatycznym porem, tworząc wyjątkową kombinację. Całość podana na chrupiącym cieście sprawi, że to danie stanie się hitem każdego przyjęcia.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj składniki: łosoś, por, ciasto francuskie, jajka, śmietana, sól, pieprz.
  2. Oczyszcz pora, pokrój go w drobne plastry.
  3. Obsmaż pora na patelni.
  4. Rozwiń ciasto francuskie na blaszce.
  5. W misce wymieszaj jajka z śmietaną, dopraw solą i pieprzem.
  6. Na rozwałkowanym cieście ułóż podsmażony por i kawałki łososia.
  7. Zalej składniki mieszanką jajeczno-śmietanową.
  8. Piecz tartę w nagrzanym piekarniku do zrumienienia ciasta i zastygnięcia farszu.
  9. Gotową tartę z łososiem i porem podawaj na ciepło.
Tarta z łososiem i porem

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Tarta z łososiem i porem, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up