Tarta z pieczarkami i serem

Tarta z pieczarkami i serem to prosty i smaczny przepis, idealny na szybki obiad lub kolację. Delikatne, lekko podsmażone pieczarki w połączeniu z roztopionym serem tworzą aromatyczną i sytą kombinację, która zadowoli nawet największych łasuchów. Całość umieszczona na chrupiącej tarcie jest idealnym rozwiązaniem dla miłośników serowych wypieków.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do odpowiedniej temperatury.
  2. Przygotuj foremki do tartaletek.
  3. Pokrój pieczarki.
  4. Posiekaj cebulę i czosnek.
  5. Podsmaż cebulę i czosnek.
  6. Dodaj pokrojone pieczarki i smaż aż będą miękkie.
  7. Dodaj sól, pieprz i tymianek do pieczarek.
  8. Dodaj namoczone i pokrojone suszone grzyby.
  9. Dodaj starty ser Gruyere, trochę śmietany, natkę pietruszki.
  10. Usmaż okrągłe kromki chleba w masle do zarumienienia.
  11. Wyłóż chleb do foremek jakby to była warstwa tartaletki.
  12. Nałóż farsz z pieczarek.
  13. Posyp startym serem Gruyere.
  14. Wstaw tartaletki do piekarnika na około 5 minut aby roztopić ser
  15. Podawaj i ciesz się smakiem!
Tarta z pieczarkami i serem

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Tarta z pieczarkami i serem, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up