Tarta ze szpinakiem i fetą

Tarta ze szpinakiem i fetą to pyszne danie, które zachwyci miłośników warzyw i sera. Soczysty szpinak i pikantna feta idealnie komponują się z chrupiącym ciastem. To idealna propozycja na obiad lub lekki posiłek do pracy. Smaczna, zdrowa i łatwa do przygotowania - tarta ze szpinakiem i fetą z pewnością przypadnie do gustu wszystkim smakoszom.

Składniki

Przygotowanie

  1. W misie robota umieść mąkę pszeniczną, zimne masło pokrojone w kostkę, żółtko i 2 łyżki śmietanki
  2. W międzyczasie przygotuj farsz: Fetę pokrój w kostkę
  3. Wyjmij ciasto z lodówki i rozwałkuj je na grubość około 3 mm
  4. Podpiecz ciasto w nagrzanym piekarniku do 180°C przez około 10-15 minut.
  5. Po wyjęciu ciasta z piekarnika, rozłóż na nim przygotowany farsz
  6. Wstaw tartę do ponownie nagrzanego piekarnika (190°C) i piecz przez około 20 minut, aż wierzch się zarumieni.
  7. Po upieczeniu wyjmij tartę ze szpinakiem i fetą z piekarnika, pozwól jej lekko przestygnąć i podawaj
Tarta ze szpinakiem i fetą

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Tarta ze szpinakiem i fetą, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up