Tarta ze szpinakiem i kurczakiem

Tarta ze szpinakiem i kurczakiem to pyszne danie pełne smaku i aromatów. Delikatne mięso kurczaka świetnie komponuje się z bogatym w składniki odżywcze szpinakiem, tworząc wyjątkową kombinację. Krucha i chrupiąca tarta, wypełniona soczystym farszem, doskonale sprawdzi się jako danie obiadowe lub kolacyjne dla całej rodziny.
Składniki
Przygotowanie
- W misie robota umieść mąkę pszeniczną, zimne masło pokrojone w kostkę, żółtko i śmietanę
- Uformuj z ciasta kulę, zawiń ją w folię spożywczą i umieść w lodówce na 1 godzinę.
- Podczas gdy ciasto odpoczywa, przygotuj farsz: pokrój fetę w kostkę
- Dodaj jajko, wymieszaj, a następnie wlej śmietankę
- Wyjmij ciasto z lodówki, rozwałkuj je, a następnie wyłóż nim dno i boki formy
- Na podpieczone ciasto wyłóż przygotowany farsz
- Włóż tartę do piekarnika nagrzanego do 190°C i piecz przez 20 minut, aż wierzch się zarumieni.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Tarta ze szpinakiem i kurczakiem, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również