Tortilla z łososiem i serkiem

Tortilla z łososiem i serkiem to lekki i pyszny przepis na szybki lunch lub przekąskę. Delikatna tortilla jest smarowana kremowym serkiem, a następnie udekorowana plasterkami wędzonego łososia oraz świeżymi ziołami, takimi jak koper czy szczypiorek. To połączenie świeżości, kremowej konsystencji sera i wyrazistego smaku łososia sprawia, że danie to idealnie sprawdzi się na letnie dni.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokroić w drobną kostkę czarne oliwki, paprykę i szpinak.
  2. Rozłożyć tortillę na płaskiej powierzchni.
  3. Rozsmarować serek śmietankowy z czosnkiem na całej powierzchni tortilli.
  4. Posypać pieprzem.
  5. Nałożyć pokrojone oliwki, paprykę i szpinak na serek.
  6. Zrolować tortillę i włożyć do lodówki na 30 minut.
  7. Powtórzyć powyższe kroki z pozostałymi składnikami: serek śmietankowy z czosnkiem, czarne oliwki, papryka, majonez, szpinak, serek śmietankowy ze szczypiorkiem, ser topiony w plastrach, majonez.
  8. Po schłodzeniu wszystkich tortilli pokroić je na kawałki.
  9. Podawać i smacznego!
Tortilla z łososiem i serkiem

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Tortilla z łososiem i serkiem, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up