Udka z kaczki w sosie okrasy - przepis

Udka z kaczki w sosie okrasy to pyszne danie, które zaskoczy swoim wyjątkowym smakiem. Delikatne mięso kaczki duszone w aromatycznym sosie zawierającym warzywa i zioła sprawia, że potrawa ta jest niezwykle aromatyczna i pełna smaków. To idealny wybór dla miłośników klasycznych i wyrafinowanych dań mięsnych.

Składniki

Przygotowanie

  1. Obranie skóry z kaczki i pokrojenie udka na mniejsze kawałki.
  2. Przygotowanie marynaty lub przypraw do okrasy.
  3. Opróżnienie naczynia żaroodpornego.
  4. Rozgrzanie piekarnika do odpowiedniej temperatury.
  5. Składniki marynaty wymieszać z kawałkami kaczki.
  6. Wyłożenie udka kaczki w naczyniu żaroodpornym.
  7. Włożenie naczynia z kaczką do rozgrzanego piekarnika.
  8. Pieczenie kaczki do chwili, gdy mięso będzie odpowiednio upieczone.
  9. Przygotowanie dodatkowych składników do okrasy, np
  10. Wyjęcie udka z piekarnika.
  11. Podanie udka kaczki z przygotowanymi dodatkami.
Udka z kaczki w sosie okrasy - przepis

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Udka z kaczki w sosie okrasy - przepis, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up