Udka z kurczaka bez kości po tajsku

Udka z kurczaka bez kości po tajsku to pyszne danie z aromatem orientalnych przypraw, które idealnie komponują się z soczystym mięsem. Warstwa chrupiącej skórki w połączeniu z pikantnym sosem sprawia, że danie to robi wrażenie na każdym smakoszu. Proste w przygotowaniu i pełne intensywnych smaków - idealne rozwiązanie na obiad dla całej rodziny.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
  2. W miseczce wymieszaj 1 łyżeczkę papryki słodkiej i 1 łyżeczkę przyprawy do kurczaka.
  3. Dodaj oliwę, wodę, zioła prowansalskie, pieprz i sól do przyprawionych udek z kurczaka, a następnie dokładnie wymieszaj.
  4. Ułóż uda z kurczaka na papierze do pieczenia.
  5. Włóż uda do piekarnika i piecz przez 35-40 minut, obracając je po 20 minutach.
  6. Po upieczeniu, uda z kurczaka będą soczyste i gotowe do podania.
Udka z kurczaka bez kości po tajsku

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Udka z kurczaka bez kości po tajsku, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up