Żeberka w coli i keczupie

Żeberka w coli i keczupie to smaczne danie, które idealnie nadaje się na letnie grillowanie. Miękkie i soczyste żeberka są marynowane w mieszance coli i keczupu, co nadaje im wyjątkowy smak. Po upieczeniu na grillu stają się chrupiące z zewnątrz i delikatne w środku. To prosty, ale pyszny sposób na przygotowanie żeberek, który z pewnością zachwyci wszystkich amatorów grilla.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do odpowiedniej temperatury.
  2. Przygotuj żeberka oczyść je i osusz.
  3. W miseczce przygotuj marynatę z coli i keczupu.
  4. Zamarynuj żeberka w przygotowanej marynacie.
  5. Odstaw żeberka do lodówki na określony czas, aby się dobrze nasyciły.
  6. Po czasie marynowania, wyjmij żeberka z lodówki.
  7. Ułóż żeberka na blaszce do pieczenia.
  8. Piecz żeberka w ogrzanym piekarniku do momentu, aż będą odpowiednio upieczone.
  9. Podawaj żeberka w coli i keczupie na gorąco, świetnie pasują jako danie główne.
Żeberka w coli i keczupie

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Żeberka w coli i keczupie, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up