Przepis: Zupa gulaszowa z kociołka żeliwnego

Zupa gulaszowa przygotowana z użyciem kociołka żeliwnego nabiera wyjątkowego smaku i aromatu. Dzięki długiemu duszeniu składników, mięso staje się miękkie, a warzywa bogate w intensywny smak. To tradycyjne danie, które rozgrzewa w chłodne dni i cieszy podniebienie swoją głęboką i ziołową nutą.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokrój mięso (np
  2. Jeśli papryka jest upieczona, obierz ją ze skórki
  3. Pokrój cebulę, marchewki, pietruszkę, ziemniaki i ząbki czosnku w kostkę.
  4. W rondlu podsmaż cebulę na smalcu aż się zeszkli.
  5. Dodaj paprykę, paprykę wędzoną, chili i smaż przez kilka minut.
  6. Dodaj mięso i smaż, aż się zarumieni.
  7. Dodaj marchewkę, pietruszkę, czosnek, przyprawy (liście laurowe, kminek mielony, pieprz) i wszystko przesmaż.
  8. Zalej wszystko gorącą wodą, gotuj pod przykryciem aż mięso będzie miękkie (około 1,5-2 godzin).
  9. Dodaj pokrojone ziemniaki i paprykę oraz sól, gotuj aż wszystko będzie miękkie.
  10. Jeśli zupa jest za gęsta, dodaj gorącą wodę
  11. Na koniec dopraw zupę do smaku, np
  12. Wyłącz gaz, przykryj i pozostaw na chwilę.
  13. Zupa gulaszowa z kociołka żeliwnego jest gotowa do podania
Przepis: Zupa gulaszowa z kociołka żeliwnego

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Przepis: Zupa gulaszowa z kociołka żeliwnego, możesz odwiedzić kategorię Zupy.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up