Zupa z mięsem mielonym i pieczarkami

Zupa z mięsem mielonym i pieczarkami to smaczne i sycące danie, które doskonale sprawdzi się na chłodne wieczory. Połączenie aromatycznych przypraw, soczystego mięsa mielonego i grzybów nadaje temu daniu wyjątkowy smak. Gotowana na bulionie z dodatkiem warzyw, zupa zachwyci wszystkich miłośników tradycyjnych, domowych potraw. Smacznego!

Składniki

Przygotowanie

  1. W garnku o pojemności 4 litrów podsmaż mięso mielone przez 3-4 minuty.
  2. Dodaj obrane i pokrojone ziemniaki (300 g) oraz zalej je wodą
  3. W międzyczasie, na gorącej patelni podsmaż pieczarki (300 g) na dużym ogniu aż płyn wyparuje
  4. W tej samej patelni podsmaż na złoto cebulę, dodaj pokrojoną w kostkę marchewkę i smaż jeszcze 2-3 minuty
  5. Dopraw zupę solą, pieprzem, dodaj liść laurowy
  6. Na koniec dodaj posiekaną zieloną cebulę.
  7. Zupa z mięsem mielonym i pieczarkami jest gotowa do serwowania
Zupa z mięsem mielonym i pieczarkami

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Zupa z mięsem mielonym i pieczarkami, możesz odwiedzić kategorię Zupy.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up