Zupa z mięsem mielonym i pieczarkami

Zupa z mięsem mielonym i pieczarkami to smaczne i sycące danie, które doskonale sprawdzi się na chłodne wieczory. Połączenie aromatycznych przypraw, soczystego mięsa mielonego i grzybów nadaje temu daniu wyjątkowy smak. Gotowana na bulionie z dodatkiem warzyw, zupa zachwyci wszystkich miłośników tradycyjnych, domowych potraw. Smacznego!
Składniki
Przygotowanie
- W garnku o pojemności 4 litrów podsmaż mięso mielone przez 3-4 minuty.
- Dodaj obrane i pokrojone ziemniaki (300 g) oraz zalej je wodą
- W międzyczasie, na gorącej patelni podsmaż pieczarki (300 g) na dużym ogniu aż płyn wyparuje
- W tej samej patelni podsmaż na złoto cebulę, dodaj pokrojoną w kostkę marchewkę i smaż jeszcze 2-3 minuty
- Dopraw zupę solą, pieprzem, dodaj liść laurowy
- Na koniec dodaj posiekaną zieloną cebulę.
- Zupa z mięsem mielonym i pieczarkami jest gotowa do serwowania
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Zupa z mięsem mielonym i pieczarkami, możesz odwiedzić kategorię Zupy.
Dodaj komentarz
Zalecamy również