Zupa z piersią z kurczaka i warzywami

Zupa z piersią z kurczaka i warzywami to smaczne i pożywne danie, które można przyrządzić w prosty sposób. Piersi z kurczaka gotuje się w bulionie z dodatkiem marchwi, selera i pietruszki, a następnie kroi na kawałki. Warzywa również są gotowane aż będą miękkie. Potem wszystko razem mieszamy, doprawiamy do smaku i gotujemy jeszcze chwilę, aby smaki się połączyły. Danie idealnie nadaje się na obiad w chłodniejsze dni.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokroić piersi z kurczaka w średnią kostkę.
  2. W misce wymieszać mięso z przeciśniętym czosnkiem, startym imbirem i sosem sojowym.
  3. Odstawić na 15 minut.
  4. Kapustę pekińską pokroić na mniejsze kawałki.
  5. W dużym garnku rozgrzać olej i podsmażyć kurczaka przez około 5 minut aż uzyska złoty kolor.
  6. Dodać bulion, przykryć i doprowadzić do wrzenia.
  7. Dodać mieszankę chińską, gotować pod przykryciem przez 8-10 minut na małym ogniu.
  8. Dodać makaron ryżowy, gotować przez kolejne 5 minut.
  9. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
  10. Dodać pokrojoną kapustę pekińską i gotować kolejne 3 minuty.
  11. Podawać posypaną posiekanym szczypiorkiem.
  12. Smacznego!
Zupa z piersią z kurczaka i warzywami

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Zupa z piersią z kurczaka i warzywami, możesz odwiedzić kategorię Zupy.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up