Zupa z szparagów z dodatkiem chrupiących grzanków

Zupa z szparagów z dodatkiem chrupiących grzanków to lekka i aromatyczna potrawa, idealna na wiosenne dni. Szparagi nadają zupie delikatnego smaku, a chrupiące grzanki dodają konsystencji i wyrazistego smaku. To połączenie składników sprawia, że danie jest nie tylko pyszne, ale także zdrowe i pełne wartości odżywczych. Doskonała propozycja dla miłośników kuchni sezonowej i prostej w przygotowaniu potrawy.

Składniki

Przygotowanie

  1. Obierz ogórki i pokrój je w kostkę.
  2. W rondlu rozgrzej trochę oleju.
  3. Podsmaż ogórki przez kilka minut.
  4. Dodaj bulion warzywny i gotuj, aż ogórki będą miękkie.
  5. Dodaj serki topione, mieszaj, aż się rozpuszczą.
  6. Dopraw zupę solą, pieprzem i innymi przyprawami wg uznania.
  7. Podawaj zupę ze świeżymi ziołami i grzankami.
Zupa z szparagów z dodatkiem chrupiących grzanków

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Zupa z szparagów z dodatkiem chrupiących grzanków, możesz odwiedzić kategorię Zupy.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up