Brownie z bananem i kakao

Brownie z bananem i kakao to pyszne i wilgotne ciasto, którego smak wzbogacają dodatki słodkiego banana i aromatycznego kakao. To idealna propozycja dla miłośników czekoladowych deserów, które z pewnością rozgrzeją serca i podniebienia. Prosty w przygotowaniu, ten przepis sprawi, że każdy kęs będzie prawdziwą ucztą dla zmysłów.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 180 stopni C.
  2. Przesiej proszek do pieczenia przez sito.
  3. W misce miksera umieść jajka, kakao i banany.
  4. Dodaj przesiany proszek do pieczenia.
  5. Zmiksuj wszystkie składniki na gładką masę przez około 2 minuty.
  6. Wysmaruj formę masłem.
  7. Wlej przygotowane ciasto do formy.
  8. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C przez 35-40 minut.
  9. Po upieczeniu, wyjmij ciasto z piekarnika i pozostaw do lekkiego ostygnięcia.
  10. Pokrój gorzką czekoladę na kawałki.
  11. Kiedy ciasto jest jeszcze ciepłe, posmaruj je pokrojoną czekoladą.
  12. Pozwól brownie całkowicie ostygnąć przed podaniem.
  13. Smacznego!
Brownie z bananem i kakao

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Brownie z bananem i kakao, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up