Ciasto pomarańczowe z budyńkowym nadzieniem

Ciasto pomarańczowe z budyńkowym nadzieniem to przepis na pyszne i aromatyczne ciasto, które zachwyci każdego miłośnika słodkości. Delikatne biszkoptowe ciasto jest przełamane kremowym nadzieniem z budyniu i budyń pomarańczowy dodaje mu wyjątkowego smaku. To idealna propozycja na deser do kawy lub herbaty, który z pewnością przypadnie do gustu wszystkim łasuchom.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozgrzej piekarnik do 180°C.
  2. W misce roztrzep jajka z cukrem oraz dodaj wanilinę
  3. Stop masełko i po ostygnięciu również dodaj do miski.
  4. Dodaj mleko oraz wymieszaj wszystkie składniki.
  5. Dodaj mąkę i proszek do pieczenia, mieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
  6. Obierz i posiekaj jabłka, dodaj do ciasta i delikatnie wymieszaj.
  7. Natłuść formę olejem roślinnym.
  8. Wylej ciasto do formy i wyrównaj wierzch.
  9. Wstaw formę do piekarnika i piecz przez 30-35 minut.
  10. Po upieczeniu pozostaw ciasto do wystygnięcia, a następnie posyp cukrem pudrem.
  11. Gotowe! Smacznego!
Ciasto pomarańczowe z budyńkowym nadzieniem

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Ciasto pomarańczowe z budyńkowym nadzieniem, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up