Ciasto z kremem krówkowym i galaretką

Ciasto z kremem krówkowym i galaretką to pyszna i efektowna propozycja deseru, który zachwyci wszystkich łasuchów. Delikatne biszkoptowe ciasto przełożone kremem krówkowym, a na wierzchu udekorowane kolorową galaretką - po prostu nie do odparcia. Ten słodki wypiek doskonale sprawdzi się na przyjęciach rodzinnych czy spotkaniach ze znajomymi, dodając im nutkę słodyczy i koloru.
Składniki
Przygotowanie
- W garnku wymieszaj jedną szklankę mleka, cukier, cukier waniliowy i zagotuj.
- W drugiej części mleka rozmieszaj budynie, dodaj je do gotującego się mleka i zagotuj
- Ubij jajka z cukrem mikserem przez 15 minut, dodaj olej.
- Przesiej mąkę, kakao i proszek do pieczenia, dodaj do jajek, wymieszaj i przelej do blachy.
- Piecz biszkopt.
- Ubij białka na sztywno, dodając stopniowo cukier, mąkę pszenną, ziemniaczaną oraz ocet, dodaj mak i wiórki kokosowe.
- Upiecz bezę.
- Ucieraj miękkie masło, dodawaj budyń.
- Nasącz biszkopt ponczem.
- Na biszkopt nałóż krem, a następnie blat bezy.
- Rozpuść dwie galaretki w gorącej wodzie, dodaj zamrożone wiśnie, wymieszaj i wylej na wierzch ciasta.
- Wystudź i gotowe! Smacznego!
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Ciasto z kremem krówkowym i galaretką, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również