Ciasto z kremem krówkowym i galaretką

Ciasto z kremem krówkowym i galaretką to pyszna i efektowna propozycja deseru, który zachwyci wszystkich łasuchów. Delikatne biszkoptowe ciasto przełożone kremem krówkowym, a na wierzchu udekorowane kolorową galaretką - po prostu nie do odparcia. Ten słodki wypiek doskonale sprawdzi się na przyjęciach rodzinnych czy spotkaniach ze znajomymi, dodając im nutkę słodyczy i koloru.

Składniki

Przygotowanie

  1. W garnku wymieszaj jedną szklankę mleka, cukier, cukier waniliowy i zagotuj.
  2. W drugiej części mleka rozmieszaj budynie, dodaj je do gotującego się mleka i zagotuj
  3. Ubij jajka z cukrem mikserem przez 15 minut, dodaj olej.
  4. Przesiej mąkę, kakao i proszek do pieczenia, dodaj do jajek, wymieszaj i przelej do blachy.
  5. Piecz biszkopt.
  6. Ubij białka na sztywno, dodając stopniowo cukier, mąkę pszenną, ziemniaczaną oraz ocet, dodaj mak i wiórki kokosowe.
  7. Upiecz bezę.
  8. Ucieraj miękkie masło, dodawaj budyń.
  9. Nasącz biszkopt ponczem.
  10. Na biszkopt nałóż krem, a następnie blat bezy.
  11. Rozpuść dwie galaretki w gorącej wodzie, dodaj zamrożone wiśnie, wymieszaj i wylej na wierzch ciasta.
  12. Wystudź i gotowe! Smacznego!
Ciasto z kremem krówkowym i galaretką

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Ciasto z kremem krówkowym i galaretką, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up