Marynata do mięsa wieprzowego przed pieczeniem

Marynata do mięsa wieprzowego przed pieczeniem to idealne rozwiązanie, aby nadając mięsu intensywny smak i aromat. Składniki takie jak oliwa z oliwek, czosnek, suszone zioła i pieprz świetnie komponują się ze sobą, dodając mięsu niepowtarzalnego smaku. Marynowanie mięsa przed pieczeniem pozwoli mu nabrać intensywności i soczystości, co sprawi, że danie będzie smakować wyjątkowo.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj 3-4 litry wody.
  2. Dodaj do wody około 4 łyżki soli, ale pamiętaj, żeby dobrze wymieszać i spróbować wody po zasoleniu powinna być dobrze słona, ale nie zbyt.
  3. Dodaj 2-3 liście laurowe, kilka ziarenek ziela angielskiego oraz całą główkę czosnku pokrojoną na pół.
  4. Włóż mięso do przygotowanej solanki.
  5. Odstaw solankę z mięsem do chłodnego miejsca na około 24 godziny.
  6. Po upływie czasu wyjmij mięso z solanki i pozostaw do obcieknięcia, możesz też delikatnie osuszyć ręcznikiem papierowym.
  7. Jeśli chcesz nasolić większą partię mięsa, taką jak np
Marynata do mięsa wieprzowego przed pieczeniem

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Marynata do mięsa wieprzowego przed pieczeniem, możesz odwiedzić kategorię Przetwory.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up