Marynata do mięsa wieprzowego przed pieczeniem

Marynata do mięsa wieprzowego przed pieczeniem to idealne rozwiązanie, aby nadając mięsu intensywny smak i aromat. Składniki takie jak oliwa z oliwek, czosnek, suszone zioła i pieprz świetnie komponują się ze sobą, dodając mięsu niepowtarzalnego smaku. Marynowanie mięsa przed pieczeniem pozwoli mu nabrać intensywności i soczystości, co sprawi, że danie będzie smakować wyjątkowo.
Składniki
Przygotowanie
- Przygotuj 3-4 litry wody.
- Dodaj do wody około 4 łyżki soli, ale pamiętaj, żeby dobrze wymieszać i spróbować wody po zasoleniu powinna być dobrze słona, ale nie zbyt.
- Dodaj 2-3 liście laurowe, kilka ziarenek ziela angielskiego oraz całą główkę czosnku pokrojoną na pół.
- Włóż mięso do przygotowanej solanki.
- Odstaw solankę z mięsem do chłodnego miejsca na około 24 godziny.
- Po upływie czasu wyjmij mięso z solanki i pozostaw do obcieknięcia, możesz też delikatnie osuszyć ręcznikiem papierowym.
- Jeśli chcesz nasolić większą partię mięsa, taką jak np
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Marynata do mięsa wieprzowego przed pieczeniem, możesz odwiedzić kategorię Przetwory.
Dodaj komentarz
Zalecamy również