Sernik z serków homogenizowanych: prosty przepis na pyszny i kremowy deser

Sernik z serków homogenizowanych to prosty i szybki przepis na pyszny deser. Składniki, takie jak serki homogenizowane, jajka, cukier i margaryna, tworzą kremową masę, która po upieczeniu w piekarniku staje się delikatna i puszysta. Wystarczy wymieszać składniki, wlać masę do foremki i piec przez około godzinę. Efektem końcowym jest sernik o doskonałym smaku i konsystencji, który z pewnością zachwyci wszystkich łasuchów.
Składniki
Przygotowanie
- Przygotuj spód ciasta:
- Zagnieć ciasto krótko.
- Rozwałkuj ciasto na papierze do pieczenia na wymiar blaszki 24 x 35 cm.
- C i piecz przez 15-20 minut aż zezłocieje.
- Przygotuj masę serową:
- Ubij 9 białek na pianę, stopniowo dodawaj 1 szklankę cukru.
- Połącz pianę z białek z masą serową:
- Upewnij się, że masa jest jednolita.
- Pieczenie:
- Wyłóż masę serową na upieczony spód.
- C i piecz przez 50-60 minut.
- Po upieczeniu sernika pozostaw go w piekarniku do wystygnięcia przez około 30-40 minut.
- Następnie wystudź sernik całkowicie na blacie kuchennym.
- Wyłóż sernik z blaszki, odetnij brzegi od rantu.
- Podanie:
- Pokrój sernik i podawaj.
- Sernik nie wymaga przechowywania w lodówce.
- Smacznego!
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sernik z serków homogenizowanych: prosty przepis na pyszny i kremowy deser, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również