Tiramisu w pucharkach: Przepis na pyszny deser z mascarpone

Tiramisu w pucharkach to szybki i prosty do przygotowania deser, który zachwyca smakiem i wyglądem. Wystarczy ułożyć warstwy kremu z mascarpone, nasączonego kawą biszkoptu i posypać kakao. Doskonały na przyjęcia i spotkania z przyjaciółmi.
Składniki
Przygotowanie
- Zebranie wszystkich składników potrzebnych do przygotowania tiramisu w pucharkach.
- Przygotowanie kawy espresso i pozostawienie jej do ostygnięcia.
- Oddzielenie białek od żółtek jajek.
- Ubicie białek na sztywną pianę.
- Wymieszanie żółtek z cukrem na puszystą masę.
- Dodanie do masy serka mascarpone i delikatne wymieszanie składników.
- Dodanie ubitych białek do masy serowej i delikatne połączenie składników.
- Zamoczenie biszkoptów w ostudzonej kawie espresso.
- Nałożenie warstwy kremu mascarpone do pucharka, a następnie ułożenie kawałków biszkoptów.
- Powtórzenie warstw, aż do wypełnienia pucharków, zakończenie warstwą kremu mascarpone.
- Posypanie wierzchu tiramisu kakao.
- Schłodzenie deseru w lodówce przez kilka godzin przed podaniem.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Tiramisu w pucharkach: Przepis na pyszny deser z mascarpone, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również