Tiramisu w pucharkach: Przepis na pyszny deser z mascarpone

Tiramisu w pucharkach to szybki i prosty do przygotowania deser, który zachwyca smakiem i wyglądem. Wystarczy ułożyć warstwy kremu z mascarpone, nasączonego kawą biszkoptu i posypać kakao. Doskonały na przyjęcia i spotkania z przyjaciółmi.

Składniki

Przygotowanie

  1. Zebranie wszystkich składników potrzebnych do przygotowania tiramisu w pucharkach.
  2. Przygotowanie kawy espresso i pozostawienie jej do ostygnięcia.
  3. Oddzielenie białek od żółtek jajek.
  4. Ubicie białek na sztywną pianę.
  5. Wymieszanie żółtek z cukrem na puszystą masę.
  6. Dodanie do masy serka mascarpone i delikatne wymieszanie składników.
  7. Dodanie ubitych białek do masy serowej i delikatne połączenie składników.
  8. Zamoczenie biszkoptów w ostudzonej kawie espresso.
  9. Nałożenie warstwy kremu mascarpone do pucharka, a następnie ułożenie kawałków biszkoptów.
  10. Powtórzenie warstw, aż do wypełnienia pucharków, zakończenie warstwą kremu mascarpone.
  11. Posypanie wierzchu tiramisu kakao.
  12. Schłodzenie deseru w lodówce przez kilka godzin przed podaniem.
Tiramisu w pucharkach: Przepis na pyszny deser z mascarpone

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Tiramisu w pucharkach: Przepis na pyszny deser z mascarpone, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up